Rechtstreekse link: https://secret.atticstudios.be

Gebaseerd op: PrivateBin (https://privatebin.info/)
Bron: Github

Een Open Source oplossing om een on-premise variant op te tuigen van http://privnote.com.
In essentie is het de bedoeling een hoop informatie in een tekstveld te plakken, op een knop te klikken en je krijgt een link waarmee je die informatie kan opvragen.
Enkele van de meer geavanceerde features:

 • Assymetrische encryptie
  De server ziet op geen enkel moment de niet-versleutelde inhoud van het bericht, of de sleutel. Het bericht wordt op de client versleuteld en de sleutel is een deel van de link die je krijgt om de informatie weer op te vragen. Geniaal in zijn eenvoud.
 • Vervallende berichten
  Na een tijd, gaan berichten bey-bey. Ik heb op dit moment geen niet-vervallende berichten toegelaten. Het zou manuele ingrepen in de database vragen om dit verwijderd te krijgen. De langste termijn voor een bericht is op dit moment een jaar.
 • Burn-on-read
  Het is deze optie die dit een waardig alternatief voor privnote.com maakt. De link om het bericht weer te geven kan dan slechts één maal gebruikt worden. Het ogenblik het bericht wordt weergegeven, is de data al verwijderd uit de database. Dat is perfect om paswoorden of andere gevoelige informatie te verzenden waarvan de ontvanger absoluut zeker moet zijn dat niemand anders deze gezien heeft, of nog te zien kan krijgen.
 • Bestanden
  Even better than privnote.com, you can also attach a file to a message. the file and filename are also encrypted end-to-end. The maximum filesize is currently 10MB.
 • Opmaak
  Je kan tekst opmaken in MarkDown. Het heeft een leercurve, maar het is eigenlijk wel leuk. Er is ook automatische opmaak en kleur-codering voor verschillende programmeertalen.
  Oh, en er is gewone tekst beschikbaar, ook!