Attic Studios is eigenlijk de som van al mijn hobbies. Het begon met computers, netwerken en videomontage waarvoor ik als kind kamp vatte op de zolder (attic) van mijn ouders. Sinds internet iets werd dat altijd aan stond, en ik een domeinnaam kon betalen, heb ik altijd mijn eigen mail server onderhouden voor atticstudios.be, thuishaven voor een handvol mailboxen voor vrienden en familie. Verder is er eigenlijk nooit echt iets gebeurd met Attic Studios, het was voornamelijk mijn personlijke e-mail domeinnaam.

Nog niet te lang geleden heb ik mijn laatste on-premise mail server uitgeschakeld en atticstudios.be naar Office 365 verhuisd. Het voelde niet echt helemaal goed aan, maar dat is hoe het IT landschap vandaag verandert, toch? Mailboxes naar Exchange Online, persoonlijke en gedeelde data naar OneDrive en Teams, onvermijdelijk om 'on top of things' te blijven IT! Toch?

Wel... niet noodzakelijk, zo blijkt!

Ik kreeg recent een overdaad aan vrije tijd toebedeeld. Professionele her-oriëntatie, corona pandemie, omstandigheden die me thuis gekluisterd houden met massa's tijd voor familie, en enkele oude hobbies van onder het stof halen. I heb mezelf beloofd dat ik hier alleszins slimmer uit moet komen.

Enkele Raspberry Pi wachten al tijden op een doel. Ik ben begonnen met Python te leren en mijn weg te zoeken in Linux na een leven lang Microsoft omgevingen. Dit leidde al snel tot de Open Source wereld. De Microsoft Partner center, Office 365 en Azure portals hebben plaats geruimd voor Github en eindeloze lijsten met interessante en/of mogelijk nuttige projecten om te bekijken. Mijn enthousiasme om eindelijk nog eens iets te doen met computers is weer nieuw leven ingeblazen.