Hallo! Welkom op de website van Attic Studios.

Met deze website wil ik proberen me bij de vele mensen te voegen die informatie online zetten die af en toe iemand kan helpen.

Zelfs deze website is een avontuur op zichzelf, ik ben nog nooit eerder zo ver geraakt! Het is een werk in uitvoering, ik hoop dat het dat nog lange tijd mag blijven...

Ik zal hier probeersels en avonturen met Open Source projecten bundelen terwijl ik verder mijn weg zoek in een (voor mij) gloednieuwe wereld. Het doel is zo veel moeilijk leuke, interessante en/of mogelijk nuttige diensten te bouwen met een focus op enkele eenvoudige richtlijnen:

  • gebaseerd op Open Source, Libre oplossingen
  • gehosted op mijn eigen infrastructuur
  • Als authenticatie gewenst of vereist is, zou dit bij voorkeur met LDAP integratie mogelijk moeten zijn. Dat zal het mogelijk maken om op alles aan te melden met één zelfde account, de Attic Leden account.
  • Ik moet genoeg begrijpen van hoe het werkt om iemand anders te kunnen helpen als ze de service zelf willen draaien.


Ik zie dit niet noodzakelijk als een beperkende factor, maar mijn interesse gaat momenteel vooral uit naar oplossingen om beveiliging en privacy te verbeteren, en die toestaan om persoonlijke gegevens terug op te eisen uit cloud diensten beheerd door derden.
Dit vat ik samen onder "Attic Missie 1

Als één of andere project pagina het resultaat mag zijn van iemand zijn zoekopdracht en mogelijk helpen om iets aan de praat te krijgen, zou dat geweldig zijn. Moest er iets van inhoud iemand inspireren een project zelf te gaan hosten, is dat zelfs nog beter!

Voor vragen, opmerkingen, tips of advies, aanmerkingen, moppen, tipfouten of informatie van algemeen nut, neem gerust contact op!