Dit bericht was het eerste dat verstuurd werd naar een paar genodigden om enkele eerste services van Attic Studios te testen. Dat was nog voor de start van de website… Ik dacht dit hier toch maar op te nemen, voor de volledigheid.

De verwijzingen naar de services vind je ondertussen terug onder Open Projects.

Gizzmo

Hoi Attic Studios gebruikers!

Wie wist er nog dat je een Attic Studios gebruiker hebt? ????

Naar aanleiding van overdadig handen vrij, is het hele netwerk hier (ondertussen meermaals) onder handen genomen.

Er is weer een hele rits geïnstalleerd, verhuisd, bijgewerkt en vervangen. Er is vanalles nieuws beschikbaar op Attic Studios ????

Binnenkort graaf ik ergens m’n grafisch talent op (if any) en zorg ik voor een mooie login pagina met een overzicht van onderstaande. For now, alvast een mailtje.

Veel is nieuw (voor mij) en bijna alles is open source (wat wil zeggen mogelijk veranderlijk, altijd onbekend terrein en zelden 100% stabiel). Enter at your own risk!

(ik gebruik al die zaken zelf dagelijks, dus enige best-effort up-time garantie wil ik er wel op geven)

Attic Warden – BitWarden

De password manager is verhuisd van https://warden.lantrix.be naar https://warden.atticstudios.be. Verder blijft daar alles bij hetzelfde. Als je BitWarden op je GSM of als browser app geinstalleerd hebt, zal daar het nieuwe adres ingegeven moeten worden voor die weer correct verbinden. Geef gerust een seintje voor assistentie!

Je account voor Bitwarden staat helemaal op zichzelf, die hangt niet samen met de overige services.

Attic Chat – Matrix

Matrix is een volledig onafhankelijk instant-messaging platform (Skype, WhatsApp, Facebook Messenger, zoiets). Je kan er mee chatten, voice- en videobellen. Eva en ik zitten er op, ondertussen ook Aiko. Mijn server is ‘federated’, wat wil zeggen dat enkele 10.000-en andere geeks en nerds daar ook op te bereiken zijn ???? Het is mogelijk om whatsapp en facebook messenger te integreren, er komen er nog bij als ik dat aan de praat krijg (skype staat in de steigers en Signal komt er normaal ook aan).

Als je dit wil gebruiken kan je aanmelden op https://chat.atticstudios.be met je Attic Studios gebruikersnaam of e-mail adres en hetzelfde paswoord.

Parley – Jitsi

Deze groep-video-chat toepassing zit nog op het adres https://parley.langers.be, die verhuist binnenkort nog naar een .atticstudios.be adres. Op dit adres kan je een naam opgeven voor een chatroom. Iedereen kan daar eenvoudig bij in via de link https://parley.langers.be/deNaamVanJeChatroom. Opgelet, die naam is hoofdlettergevoelig, als er een typfout in zit, maakt Jitsi daar een nieuwe chatroom van en zit die persoon daar vrolijk alleen in! Firefox of Chrome als browser volstaan. Op gsm of tablet moet eerst de app ‘Jitsi Meet’ geinstalleerd worden, als die er op staat ook weer gewoon de link openen. Attic Chat gebruikt Jitsi voor videogesprekken met meerdere deelnemers. Ik ben zeer nieuwsgierig hoeveel gebruikers m’n huidige server zou ondersteunen. Als er iemand een keer veel volk bij elkaar krijgt in een videochat, let me know how that goes!

Zo… dat zijn er al wat. Ik knutsel ondertussen verder. Als je één (of alle) van deze kan gebruiken, hoor ik graag je ervaring ermee. Als er wat hapert, laat zeker even weten!

Voor meer info, je weet me te vinden… ik heb nogal wat tijd op handen ondertussen ????

Als je op zoek bent naar één of andere toepassing, inspiratie voor een volgende ‘Attic Something’ ook altijd welkom!

Cheerio,

Ben