Alle Attic Studios webservices zijn beschikbaar achter een Nginx reverse proxy. Dat was noodzakelijk in een vereenvoudiging van de infrastructuur hier om alles achter één publiek IP adres te krijgen. Nginx was nieuw voor me, maar ik hebondertussen al veel bijgeleerd (denk ik).

Alle servers gebruikten al een 'strong SSL' knipsel dat ik online heb teruggevonden. Vandaag heb ik m'n configuratie getest met SSL Labs van Qualis. Dikke Dankjewel voor een fantastische service!

De standaard configuratie zette een degelijke B+ neer, maar dat was natuurlijk niet goed genoeg ????

Een uur later, heb ik alweer wat nieuws geleerd over SSL, 'cipher suites' en protocol versies. Mijn Nginx reverse proxy is een 'very stron SSL' knipsel rijker en de eerste websites scoren niets minder dan A+. Whoop-whoop.

Ik zal meer en meer services omschakelen naar de meest veilige SSL configuratie. Moest er iemand problemen opmerken, laat het me weten!